miércoles, 30 de abril de 2008
Dofí de Heaviside
El dofí de Heaviside és un petit dofí juganer, que creix fins a aproximadament 180 centímetres de longitud i arriba a pesar fins a 75 quilograms. La seva grandària i la forma del seu cap solen produir confusió amb les marsopes. El cap és gris fosc- La meitat frontal del seu dors i la part superior dels flancs és gris clar. Laa aletes i la meitat del darrere del llom són novament gris fosc. El ventre és blanc i té línies blanques en els flancs fins a l'aleta dorsal. Arriben a la maduresa sexual entre els 7 i 9 anys. El període de gestació és probablement de 10 mesos. Els apareamientos ocorren a la primavera i Estiu. Es cre que les femelles poden criar en terme mitjà cada tres anys. La longevidad màxima coneguda d'un dofí de Heaviside és de 20 anys. Aquest relativament curt temps de vida, al costat del llarg període de cria, causa un baix creixement de l'espècie. Addicionalment aquest dofí és particularment sensible a la caça. Els dofins de Heaviside són animals socials i actius. Es congreguen en grups de 5 a 10 individus, i de vegades en grups majors. Són capaços de nedar ràpidament. Part dels seus jocs i activitat social consisteix a saltar verticalment fora de l'aigua, girar en l'aire, i caure de nou al mar sense produir gairebé soroll.
Dofí llistat

És l'espècie més freqüent en el Mediterrani occidental i la més albirada en la regió d'estudi, excepte en la zona sud on predomina més el dofí comú. Present en les aigües subtropicales i tropicals de tot el món, és una espècie pelágica bastant gregaria, molt rares vegades observada dintre de la plataforma continental. En la nostra regió sol trobar-se en grups de 20 a 60 exemplars encara que en ocasions es veuen concentracions de diversos centenars. Acostuma a jugar en la proa dels vaixells. Es poden observar salts molt acrobàtics. Molt similar en forma al dofí comú, arriba a una grandària mitja de 2 mts. Té el llom gris fosc i flancs amb dibuix gris clar en forma de llista que parteix del cap i es dirigeix cap a l'aleta dorsal. S'alimenta de peixos petits (lluç, bacallà, llisa, sorell, bacaladilla, sarreta, llucet, etc.), cefalòpodes i crustacis decápodos. L'edat mitja per a arribar a la maduresa sexual és de 9 anys (entre 5 i 12 anys). El cicle reproductiu de la femella dura entre 2 i 4 anys, amb una gestació de 12 mesos i lactància durant 8 a 18 mesos. El seu ritme respiratori és cada 5 a 20 seg. La velocitat mitja de creuer és d'uns 5 nusos, però pot arribar a fins als 20 nusos.
Dofí d'Héctor
Aquí, un exemplar en captivitat.El dofí d'Hèctor té una aleta dorsal arrodonida, i vores còncaves. El color general és un gris pàl·lid, tot i que varia la tonalitat en certs llocs del cos. Té un pes entre 40 i 60 kg. Viu aproximadament 20 anys. Quan salten solen caure de costat, per a produir un fort xipollejo. Viu en grups de dos a vuit individus. Són animals actius, que solen saltar i divertir-se amb l'onatge. Són endèmics de les regions costaneres de Nova Zelandia. Existeixen dues poblacions principals conegudes, una en cada costat de la illa septentrional.Els dos grups estan separats per les aigües profundes de l'estret de Cook i la punta sud-est de la illa sud. L'espècie sembla ser poc inclinada a creuar zones d'aigües profundes. La població total es va estimar en al voltant de 3.500 exemplars en la dècada de 1980. Un cens més recent suggereix una població de només 2.000 a 2.500 exemplars. Un grup important existeix en Akaroa, prop de Christchurch Poden albirar-se dintre d'un marge de 10 km costes fora a l'estiu, i més rarament a l'hivern. S'han reportat avistajes ocasionals a Austràlia i Malàsia, però van resultar errors d'identificació.
Dofí de Commerson

Aquest dofí s'assembla a les balenes, pero el seu comportament és indiscutiblement de dofí. És petit rovust i de cos arrodonit. El cap, les aletes i la zona superior és de color negre. Tanmateix, té una franja blanca que dóna la volta al seu cos.
Medeix més d'un metre i mig i pesa vora els 80kg.
Són grans nedadors i s'els veu sovint saltant i fent volteretes amb el seu grup de tres individus com a màxim.
Viu en general a dos locs del món:
_Sudamèrica
_illes Kerguelen(aquests últims medeixen una mica més i són més foscos).
Cacen al fons marí els calamars, estrelles de mar i d'altres per menjar.
Són madurs sexualment als 6 anys. S'aparellen a l'hivern, i el procés de gestació és de 12 mesos.
Es poden identificar perquè són de coloració molt viva.
martes, 29 de abril de 2008
Dofí tucuxi

Amb el nom científic sotalia fluviatiluis, aquest peculiar dofí no arriba als 1.8m de longitud, convertint-lo en el més petit de la seva espècie. Aquest dofí es caracteritza per una coloració gris terros i es mou per aigües dels rius, amb la condició que aquests siguin poc moguts. Sol formar grups de 10 a 30 individus. Són uns grans nedadors actius, però no solen fer grans inmersions.
Dofí de dents rugoses

Amb el nom cientific stena brenadensis, el dofí de dents rugoses pot arribar a fer 2,6m de llarg. Aquest dfí es caracteritza perquè,a diferencia de les altres espècies, no te front predominant, el seu cos i el seu bec estant units en una corba bastant continua. Amb un cap estret i conic, els seus llabis i la part inferior de tot el seu cos és blanc.
Aquesta especie poc freqüent viu en aigües tropicals i subtropicals, forma colonies de fins a vint induvidus.
El seum nom, dents rugoses, ve de que les seves dents son potents armes per atrapar les seves preses.
Aquesta especie poc freqüent viu en aigües tropicals i subtropicals, forma colonies de fins a vint induvidus.
El seum nom, dents rugoses, ve de que les seves dents son potents armes per atrapar les seves preses.
Dofí Motejat

Semblant pel que fa al tamany al dofí comú (2,3m), encara que també es pot confondre amb el dofí mular, ja que els alts d'aquesta espècie adopten també un color gris fosc, encara que amb més marques, a part de la de la panxa.
De un carácter alegre i juvenil, i una incansable hiperactivitat. Aquests dofins també cacen en grup.
De un carácter alegre i juvenil, i una incansable hiperactivitat. Aquests dofins també cacen en grup.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)